Temmuz 30, 2020

Susurluk Ayranı

Susurluk ayranı, Balıkesir’in Susurluk ilçesine özgü, yapımı ve tadı klasik ayrana göre farklılık gösteren Türk mutfağına ait bir çeşit yöresel ayran. 1950’li yıllarda meşhur olmaya başlamıştır.

Susurluk Ayranı Yapılışı

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Süt
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz

Susurluk ayranı, ‘’İ-run’’ Soğuk İçecek Hazırlama robotuyla karıştırılıp
boşaltılır. Bu devridaim sürecinde ayranın yağı,
ayran üzerinde köpük oluşturur. Ayrıca tuz miktarı da daha azdır.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.